Error in function loadImage: The image could not be loaded.

Error in function redimToSize: The original image has not been loaded.

Error in function saveImage: There is no processed image to save.

Currículums

Francesc Torralba (Barcelona, 1967) és doctor en filosofia per la Universitat de Barcelona (1992) i en teologia per la Facultat de Teologia de Catalunya (1997). Actualment és membre col•laborador de l'Institut Borja de Bioètica, professor titular de Filosofia de la Universitat Ramon Llull, i director de la Càtedra Ethos d'Ètica Aplicada a la Universitat Ramon Llull. Director de la Càtedra de Pensament Cristià del Bisbat d'Urgell. Entre els diferents premis que ha obtingut al llarg de la seva trajectòria destaquen el Premi Joan Maragall (1992), el Premi d'Assaig Serra i Moret sobre Civisme (2001) i el Premi Josep Vallverdú d'Assaig (2002). És autor d'un gran nombre d'assajos de temàtiques diverses, especialment en els àmbits de la filosofia, l'ètica, la pedagogia i la religió. És President del Consell assessor per a la diversitat religiosa de la Generalitat de Catalunya.

Vicenç Villatoro i Lamolla. (Terrassa, 1957). Escriptor i periodista. Llicenciat en Ciències de la Informació. Ha publicat una dotzena de novel•les, entre les quals Evangeli grisa (1981), Memòria del traïdor (1996), La claror de juliol (1997), Hotel Europa (1992) i La ciutat del fum (2001). Ha guanyat els principals premis de la literatura catalana: Sant Jordi, Sant Joan, Ciutat de Barcelona, Ciutat de Palma, Prudenci Bertrana, Documenta, etc. En el 2004 va obtenir el premi Carlemany amb la novel•la La derrota de l' àngel i en el 2010 el Ramon Llull amb Tenim un nom (Tenim un nom). Ha publicat llibres de poesia, memorialístics, de divulgació i d'assaig polític. Com a periodista ha treballat en el Diari de Terrassa, El Correu Català, Avui i Tv3. En El Correu Català va ser cap de la secció de Cultura i espectacles. Va ser director del Avui entre 1993 i 1996. Ha estat cap de la secció de Cultura de Tv3, director i presentador dels programes Trossos i Crònica3 i presentador de Millenium i De llibres. Va ser director de la Corporació Catalana de Radi i Televisió (2002-2004). També al món periodístic, ha col•laborat com a articulista en mitjans diversos ( Avui, El Periódico de Catalunya, El País, El Temps, Catalunya Ràdio i Com Ràdio, entre uns altres) i ha estat professor de Gèneres d'Opinió en la Facultat de Ciències de la Informació de la UAB.
Va ser director general de Promoció Cultural de la Generalitat de Catalunya (1997-2000). Entre 1999 i 2002 va ser diputat al Parlament de Catalunya per CiU. Es director de l'Institut Ramon Llull de Barcelona..

Lluís Duch (Barcelona, 1936) és doctor en antropologia i teologia per la universitat de Tübingen i professor emèrit de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona, de l'Institut Superior de Ciències Religioses Sant Fructuós de Tarragona i de la Abadia de Montserrat. És monjo de Montserrat des de 1961. Ha estudiat els diferents llenguatges dels universos simbòlics i mítics i la seva concreció en la vida quotidiana dels nostres dies. S'ha interessat des de fa més de trenta anys per la interpretació de les narracions mítiques, atenent davant de tot al seu impacte en els universos religiosos i polítics. En aquests últims anys ha publicat una Antropologia de la vida quotidiana (en sis volums) que té com a referència més important la situació de les transmissions efectuades per les estructures d'acolliment. Ha traduït al català i al castellà escrits de Luter, Müntzer, Silesius, Schleiermacher i Bonhoeffer. És autor de més de cinquanta llibres i opuscles, i de tres-cents articles i col•laboracions en obres col•lectives.

Sobre la Càtedra de Pensament Cristià 2012

PATI PALAU, 1-5 · 25700 LA SEU D’URGELL

Tel. 973 35 00 54 · Fax 973 35 22 30

D e l e g a c i ó   d e   M i t j a n s   d e   C o m u n i c a c i ó

NOTA DE PREMSA

VICENÇ VILLATORO I EL P. LLUÍS DUCH CREEN EXPECTACIÓ EN LA CÀTEDRA DE PENSAMENT CRISTIÀ QUE SE CELEBRA EL PROPER DIVENDRES 6 DE JULIOL

Més de 120 inscrits en aquesta 9ena jornada de reflexió organitzada pel Bisbat d’Urgell a Sant Julià de Lòria

La Càtedra de Pensament Cristià proposa aquest proper divendres 6 de juliol una reflexió sobre com afrontar la pluralitat i sobre la necessitat d’enfortir els llaços i els valors que ens uneixen per edificar, conjuntament, un món millor. Han estat convidats a parlar-ne dues persones de gran prestigi intel·lectual: el P. Lluís Duch, monjo de Montserrat i doctor en antropologia, guardonat amb la Creu de Sant Jordi l’any 2011, i el periodista i escriptor Vicenç Villatoro, director de l’Institut Ramon Llull de Barcelona. Coordinarà la jornada i la clourà amb la seva ponència, el filòsof i teòleg Francesc Torralba, autor de nombrosos llibres i president del Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa de la Generalitat de Catalunya.

La jornada de treball s’iniciarà a les 10:30 del matí, presidida per Mons. Joan-Enric Vives, Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, que en farà la inauguració en un acte al que es preveu l’assistència de diverses autoritats del Principat i de les comarques de l’Alt Urgell, Cerdanya i Pallars Sobirà.

A hores d’ara ja hi ha 120 persones inscrites, del Principat d’Andorra, de diverses comarques pirinenques veïnes al Principat i que formen part de la diòcesi d’Urgell, i també de Barcelona. El gruix dels assistents està format per mestres i professors de religió, estudiants i formadors en filosofia, membres dels consells de pastoral de diverses parròquies. Enguany també s’ha inscrit un grup molt nombrós de públic sense vinculacions amb el món eclesial. El nombre d’inscrits és molt important i supera les darreres edicions d’una cita molt consolidada en l’àmbit educatiu.

Sota el títol “Afrontar la diversitat: do i tasca”, la Càtedra de Pensament Cristià pretén enguany aprofundir sobre les possibilitats de compartir un mateix espai persones i cultures, properes a la religió o no, sense renunciar a les nostres arrels i fonaments. Els cristians, com ens recorda el Dr. Francesc Torralba estem cridats a dialogar amb el món i a cercar les llavors de veritat que hi ha en cada persona i en cada cultura. La diversitat és un do de Déu, però aprendre a viure en la diversitat és una tasca: les societat europees han deixat de ser entorns homogenis, per esdevenir àmbits plurals en tots els sentits.

Currículum dels autors

Per a conéixer millor els ponents, entrevistes i obra:

www.villatoro.cat

www.fragmenta.cat/es/fragmentos/autors/16426

www.francesctorralba.com

www.fragmenta.cat/a/actualitat/esdeveniments/146244

Aquí teniu el programa en format PDF per a que pugueu fer el seguiment dels continguts.

 

Notícia de l'anterior edició de la Càtedra de Pensament Cristià