El videomapatge de Santa Coloma recrea les pintures murals al seu lloc original
A l'acte inaugural van ser-hi presents i van fer sengles parlaments el Representant del Copríncep i Vicari General M.I.Mn. Josep M. Mauri, la Ministra de Cultura, Joventut i Esports, M.I. Sra. Olga Gelabert, i la Cònsol major, Hble. Sra. Conxita Marsol. També hi van assistir el Cap de Govern, M.I.Sr. Antoni Martí, diversos ministres i Consellers, i representants del món cultural del país. Mn. Mauri va destacar la tasca i l'esforç que el Bisbat d'Urgell ha dut a terme en diferents esglésies i temples, des del Pallars a Mur, passant pels videomapatges que es van realitzar a l'església de Sant Climent de Taüll i que han servit d'inspiració per a dur a terme el de Santa Coloma d’Andorra la Vella.
A l’absis i al frontal de Santa Coloma s’hi projecten i es poden veure la “Maiestas Domini” i el Col•legi apostòlic, en un treball produït i realitzat per l'estudi Burzon&Comenge i Playmodes Studio SL. S'ha treballat a partir d´una maqueta virtual 3D feta des d’unes fotografies de l´espai i de les pintures romàniques. Els aparells projecten una animació del procés de creació de les pintures i la seva simbologia. Hi apareixen els colors més plans de fons així com les sanefes i esbossos per acabar veient-ne els detalls. Les imatges es projecten seguint la importància iconogràfica. En total, s’han instal•lat sis projectors, un a la nau, que projecta les imatges a l’arc, i cinc a l’interior de l’absis. La projecció del videomapatge dura sis minuts.
Entre el 15 i el 30 de setembre hi haurà jornades de portes obertes, en els horaris establerts i amb projeccions gratuïtes.
Durant l'acte es va informar que les pintures romàniques originals s’exposaran a l’Espai Columba, que s’inaugurarà els pròxims mesos, un edifici situat a 100 metres de l’església.