El Retaule de Sant Ermengol compleix 60 anys

El dissabte dia 5 d’agost es van iniciar les representacions del Retaule de Sant Ermengol al bell claustre de la Catedral de Sta. Maria de La Seu d’Urgell, recentment restaurat, que s’allargaran fins el dia 12 d’agost, cada dia a les 22:30h de la nit. Precisament aquest any 2017 es compleixen els 60 anys de la primera representació del Retaule de Sant Ermengol. El diumenge dia 6 d’agost l’Arquebisbe Joan-Enric, acompanyat del Degà del Capítol Mn. Xavier Parés, hi va voler fer-se present per contemplar la bella representació de la vida de Sant Ermengol.

El Retaule de Sant Ermengol escrit originalment per Esteve Albert i Corb estava format per algunes escenes més que no pas les que es representen actualment i a poc a poc el Patronat les va incorporant. La darrera incorporació va ser fa uns anys amb el quadre de l´"Expedició a Córdoba" i aquest any el públic podrà tornar a veure "La batalla d’Albesa". Amb aquesta escena ja seran 11 els quadres plàstics que conformen el retaule de Sant Ermengol actual.

La direcció artística del Retaule enguany també ha canviat. Després de dues edicions sota la direcció de Joan Hernàndez, aquest any la responsabilitat serà de Xavier Piguillem, que actualment és el director de la Companyia Inestable Ceretana de Teatre de Puigcerdà, que ell mateix va fundar l´any 2003.

Les entrades per a veure el Retaule de Sant Ermengol es poden comprar i pagar per internet, a través de la pàgina web de l´espectacle, o comprar als punts de venta habituals a la Seu d´Urgell, Andorra i Puigcerdà.