Ponts ensenya el seu patrimoni religiós

El cap de setmana 18 i 19 de març van visitar Ponts un grup de una 50 autocaravanes de la Unió Caravanista de Catalunya, amb gairebé unes 100 de persones. El dissabte va tenir lloc la inauguració i benedicció d’un nou espai d’aparcament per autocaravanes a l’entrada de Ponts, un acte que va comptar amb representants dels ajuntaments de Ponts, de Baronia de Rialb i del Consell Comarcal, així com de la família Boncompte propietària d’aquest nou servei. L’acte institucional a més dels parlaments de les diferents autoritats va acollir la benedicció de les noves instal·lacions, incidint en els valors cristians de l’acollida i de saber aixoplugar les persones, tot seguit es va compartir un esmorzar entre tots els assistents a la celebració.

Els gairebé 100 caravanistes van poder conèixer al llarg del cap de setmana diferents llocs i espais del patrimoni cultural de Ponts. No hi va faltar la visita als espais del patrimoni religiós, com l’església parroquial de Santa Maria de Ponts, amb una visita guiada al retaule del Roser, un esplèndid retaule del segle XVII, així com els diferents espais de l’església, tot seguit van poder visitar la Col·legiata de Sant Pere de Ponts.

Aquesta proposta ens permet atansar el patrimoni cultural religiós als visitants que fan aturada a la població, tal com ens marca el document de Prioritats Pastorals de la Diòcesi d’Urgell 2014-2018 i més concretament el nº 1.8 “Posar el patrimoni artístic i cultural de les parròquies de la Diòcesi al servei de l’anunci de la fe acollint els visitants i turistes que ens visiten atrets per l’art (el nostre romànic és molt únic...) i els bells paisatges, en itineraris catequètics que els facin descobrir la grandesa del tresor que amaguen: la fe. I mirar de tenir oberts els temples al màxim de temps, encara que ens representi una petita càrrega addicional.”